Сьогодні, 18 жовтня 2024 року, начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко взяв участь в Міжвідомчій нараді щодо створення та функціонування індустріальних парків в Одеській області

Захід проводився за участі народних депутатів України – членів Комітету з питань економічного розвитку, представників Уряду, керівництва обласної військової адміністрації та районних військових адміністрацій, голів територіальних громад, а також представників індустріальних парків.

Головна мета таких нарад: створення та розвиток індустріальних парків з акцентом на переробну промисловість, обмінятись успішним досвідом і напрацювати вирішення проблем.

Під час наради учасники обговорили низку важливих питань:

• Успішний досвід громад у розвитку індустріальних парків в Україні;

• Створення та функціонування індустріальних парків регіону;

• Питання щодо підключення індустріальних парків до мереж електропостачання, газу, води та водовідведення.

Варто зазначити, що у липні 2023 року було презентовано концепцію індустріального парку під назвою «Р-33». Цей парк розташований у селищі Борщі, між містами Подільськ та Балта. Ділянка площею 10 гектарів стане новим центром промислового розвитку, що значно покращить економічний стан району.

Розвиток індустріальних парків – важлива складова економічної політики «Зроблено в Україні». І це стратегія, яка одночасно дозволить вирішувати великий комплекс завдань, починаючи зі створення сприятливого розвитку регіонів та економіки держави в цілому.