Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів

18.04.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Перед початком наради колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Очільник району підкреслив важливість надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, надав додаткове доручення щодо підготовки місць для їх комфортного розміщення.

Водночас, було зазначено, що буде проводитись повний моніторинг переміщених осіб, оскільки вже мають місце факти зловживань деякими громадянами порядком надання пільг переселенцям.  

Зокрема, на даний час до Подільського району прибуло 5495 осіб, з яких 4697 громадян зареєструвалися для отримання допомоги від держави. В той же час встановлено, що 2329 осіб – це мешканці Одеської області.

Оперативну інформацію про втрати окупантів станом на 18 квітня 2022 року (в тому числі за минулий тиждень) та стан справ в гарнізоні довів  присутнім Євгеній Мартинюк – головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи.  

Про основні положення Закону України від 24.03.2022 року № 2145- ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» розповіла Наталія Вдовиченко – начальник відділу агропромислового розвитку.

З інформацією про зміни що вносяться до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2022 року № 383 виступила Оксана Лобода – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

 Начальник відділу економіки Подільської районної військової адміністрації Анатолій Станішевський доповідав про виконання протокольного доручення голови Одеської обласної військової адміністрації від 06 квітня 2022 року № 8 – ОН щодо забезпечення контролю за ціновою ситуацією в Подільському районі. Він повідомив, що протягом 13-15 квітня 2022 року спеціальною комплексною групою було здійснено перевірки 51 об’єкту господарювання та 15 АЗС. В деяких випадках виявлено завишення цін понад встановлені норми надбавки. Рекомендовано не допускати вказаних порушень. Більшість власників відразу погодились на зниження цін до встановлених граничних розмірів та переписали цінники.

Крім того, в ході наради Михайло Лазаренко заслухав доповіді посадових осіб та поставив додаткові завдання з питань обстеження гуманітарних складів, роботи гуманітарного штабу, активізації діяльності з питань національно-патріотичного виховання громадян тощо.