Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів

10.05.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Перед початком наради колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Також, очільник району звернув увагу посадовців на якість виконання поставлених завдань та службових обов’язків. Він зауважив, що державні службовці повинні власним прикладом ініціювати здійснення добрих справ в районі, розповсюджувати передовий досвід з метою позитивних зрушень.

Оперативну інформацію про основні напрямки бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в гарнізоні довів присутнім Євгеній Мартинюк – головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи.

Про стан проведення весняно-польових робіт на території Подільського району доповідала Наталія Вдовиченко – начальник відділу агропромислового розвитку Подільської РВА. Зокрема, було зазначено, що за площами посіву озимих культур Подільський район посів 1 місце серед районів Одеської області.

Посіяно:

– озимого ріпаку на площі  25446 га., що складає 159 % від плану. За цим показником засіяної площі, Подільський район займає 3 місце серед районів області;

– озимого ячменю на площі 25000 га., що складає 100% від плану. За цим показником засіяної площі, Подільський район займає 4 місце серед районів області;

– озимої пшениці на площі 88000га., що складає 100% від плану. За цим показником засіяної площі, Подільський район займає 1 місце серед районів області.

З інформацією про наявність продовольства в логістичних центрах об’єднаних територіальних громад Подільського району виступив Анатолій Станішевський – начальник відділу економіки.

Крім того, Михайло Лазаренко надав додаткові доручення з питань роботи районного гуманітарного штабу, здійснення виплат та готовності до розміщення внутрішньо переміщених осіб, моніторингу весняно-польових робіт тощо.