Начальник Подільської РВА провів робочу нараду з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, батальйону територіальної оборони, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА

19.05.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу нараду з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, батальйону територіальної оборони, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА.

В ході роботи очільник району звернув увагу присутніх на необхідність покращення взаємодії між Подільською РВА та органами місцевого самоврядування. Вже вкотре Михайло Лазаренко наполегливо рекомендував головам територіальних громад залишити політичні амбіції та лозунги в своїй діяльності на післявоєнний час, йти разом до перемоги під одним прапором – Державним Прапором України.

Керівником району було поставлено завдання прикордонним громадам щодо надання всебічної допомоги у інженерному облаштуванні лінії державного кордону України. Крім того, у розряд першочергових було виділено – виконання мобілізаційних завдань, проведення заходів протипожежної безпеки на полях, забезпечення режиму секретності на військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури, недопущення їх фото-, відеозйомки з розповсюдженням заборонених матеріалів.    

Михайло Лазаренко обговорив шляхи та умови якісного збирання і збереження майбутнього врожаю, проведення сільськогосподарських робіт під час комендантської години, бронювання спеціалістів сільськогосподарського напрямку тощо.

 Крім того, на виконання розпоряджень начальника Одеської ОВА Максима Марченка, керівником РВА було сплановано заходи стосовно комісійної перевірки бомбосховищ, підтримання працездатності засобів оповіщення за сигналами тривог, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, майданів, провулків) в рамках декомунізації тощо.