Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів засідання Колегії РВА

24.06.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів засідання Колегії РВА. Головна тема та мета заходу – аналіз стану виконання вимог керівних документів вищих органів державної влади у Савранській селищній раді.

Протягом травня-червня 2022 року начальником Подільської районної військової адміністрації Михайлом Лазаренко, враховуючи велику кількість негативних звернень та відгуків депутатів, мешканців Савранської селищної ради, було прийнято рішення про проведення комплексної роботи з метою більш ефективного впливу керівника району на розвиток соціально-економічної ситуації на Савранщині, підтримання належного рівня обороноздатності Подільщини та високого морально-психологічного і патріотичного духу громадян, зменшення рівня соціальної напруги серед місцевого населення, негайного реагування на проблеми людей та організацію їх вирішення.

Під час роботи  посадовим особам органу місцевого самоврядування було надано організаційно-методичну та практичну допомогу з питань налагодження взаємодії між керівництвом громади та депутатським корпусом, вирішення освітніх питань та проблематики медичного обслуговування жителів, земельних суперечок, підвищення якості наповнення бюджету та ефективності його використання, вдосконалення роботи зі зверненнями громадян, вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців тощо.

По підсумкам вивчення стану справ в Савранській селищній раді на даний час, начальником Подільської районної військової адміністрації Михайлом Лазаренко прийнято рішення про проведення 24.06.2022 року позачергового засідання Колегії Подільської районної військової адміністрації.

НА ЗАСІДАННІ КОЛЕГІЇ БУЛО ЗАСЛУХАНО ПОСАДОВИХ ОСІБ САВРАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  ПО НАСТУПНИМ ПИТАННЯМ:

1. Про стан облаштування укриттів та сховищ на території Савранської селищної ради.

2. Про проведення практичних заходів щодо попередження виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій у весняно-літній період на території Савранської селищної ради.

3.  Про стан виконання бюджету Савранської селищної ради ( аналіз надходження та використання податків, робота бюджетоутворюючих підприємств).

4. Аналіз  укладених угод та договорів на земельні ділянки та проведення претензійно-позовної роботи зі стягнення заборгованості орендної плати.

5. Про підготовку закладів освіти Савранської селищної ради Подільського району до роботи у 2022-2023 навчальному році.

5.1. Формування мережі закладів освіти Савранської селищної ради з обґрунтуванням її оптимізації окремо по кожному закладу освіти.

5.2. Підключення педагогів до освітньої платформи «Всеукраїнська школа-онлайн», закладів –  до електронних сервісів е-журнал та е-щоденник .

5.3. Виконання заходів щодо підготовки до навчального року та осінньо-зимового періоду ( наявність актів перевірки сховищ та укриттів з комісією ТЕБ та НС, представниками ДСНС, забезпеченість генераторами, продуктами, питною водою)

5.4. Готовність котелень до роботи в осінньо-зимовий період, закупівля твердого палива та наявність залишків)

5.5. Кількість шкільних автобусів та їх технічний стан, забезпеченість пальним для організації перевезення учнів.

5.6. Використання коштів освітньої субвенції за 2021 рік.

6. Про забезпечення соціального захисту, майнових прав  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

7. Про створення та використання резерву продовольчих товарів тривалого зберігання та санітарно-гігієнічних засобів для забезпечення потреб населення Савранської селищної ради в період воєнного стану.

8. Про стан озимих та ранніх зернових та зернобобових культур, показники очікуваної врожайності.

РОЗМОВА НА ЗАСІДАННІ БУЛА ПРЕДМЕТНОЮ ТА ЗМІСТОВНОЮ. АДЖЕ В УСНИХ ДОПОВІДЯХ ПОСАДОВЦІВ ГРОМАДИ – «ВСЕ ДОБРЕ І МЕЛОДИЧНО», АЛЕ ВИСТУПИ СПІВДОПОВІДАЧІВ – ФАХІВЦІВ ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ, КЕРІВНИЦТВА ПОЛІЦІЇ, ДСНС – ПОВНА ПРОТИЛЕЖНІСТЬ. СТАЛО ЗРОЗУМІЛИМ, ЩО У ЦЬОМУ ОРГАНІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ СЛОВА ЧАСТО РОЗХОДЯТЬСЯ ЗІ СПРАВАМИ.

БАГАТО ПОРУШЕНЬ ТА НЕДОЛІКІВ БУЛО ВЗЯТО ДО УВАГИ КЕРІВНИЦТВОМ ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ПРИЇЗДУ КОМПЛЕКСНОЇ ГРУПИ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ.

ЗОКРЕМА, ПІД ЧАС РОБОТИ БЕЗПОСЕРЕДНЬО В САВРАНІ БУЛО ВИЯВЛЕНО РЯД СУТТЄВИХ ПОРУШЕНЬ НА НЕДОЛІКІВ, ЩО СУТТЄВО ВПЛИВАЮТЬ НА ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ  ГРОМАДІ:

– відсутня нормально налагоджена взаємодія між посадовими особами  органу місцевого самоврядування, депутатським корпусом, громадськістю та територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади;

– місцевий бюджет в повній мірі не виконується, ставки податків на землю та нерухоме майно потребують перегляду та економічного обґрунтування;

– допомога ЗСУ та іншим військовим формуванням – мізерна у порівнянні з іншими громадами;

– не вирішені питання водопостачання та водовідведення;

– незадовільний санітарний стан на території громади, вивезення побутових відходів неорганізовано;

– у всій громаді лише 1 заклад освіти відповідає встановленим нормам та має необхідні умови для функціонування в період воєнного стану;

– технічний стан шкільних автобусів в багатьох випадках незадовільний, автобуси не обслуговувалися з початку війни;

– наповненість гуманітарних складів незадовільна;

– порушення строків відповідей на звернення громадян;

– порушення порядку укладання угод на користування земельними ділянками, внаслідок чого розпочаті кримінальні провадження;

– не використовується соціальне житло, придбане за державні кошти;

– порушуються строки подання до суду клопотань про позбавлення батьківських прав та інших питань захисту дітей;

– робота з організації дозвілля дітей під час літніх канікул потребує вдосконалення;

– відсутній соціальний квартирний облік.

По підсумкам вивчення стану справ в Савранській селищній раді на даний час, начальником Подільської районної військової адміністрації МИХАЙЛОМ ЛАЗАРЕНКО визначено конкретні терміни для усунення виявлених порушень, після чого буде здійснено повторний виїзд до територіальної громади.

Крім того, керівниками підрозділу освіти та служби у справах дітей надано відповідні пояснення по негативним фактам, виявленим під час перевірок.

ЗА ДОРУЧЕННЯМ МИХАЙЛА ЛАЗАРЕНКА, МАТЕРІАЛИ ПЕРЕВІРОК БУДУТЬ НАПРАВЛЕНІ ДО ОРГАНІВ ПРОКУРАТУРИ З МЕТОЮ НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ОЦІНКИ ДІЯМ АБО БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ПОСАДОВИХ ОСІБ САВРАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.