Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

04.07.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Перед початком наради колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Євгеній Мартинюк – головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи РВА.

Друге питання – Про  результати роботи групи районної військової адміністрації 01 липня 2022 року щодо контролю за виконанням Савранською селищною радою завдань, визначених на засіданні Колегії  РВА 24 червня 2022 року – розглядалося комплексно.

Зокрема, про стан облаштування укриттів та сховищ на території Савранської селищної ради доповідали:

– Лобода Оксананачальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА;

– Сергій Івановголовний спеціаліствідділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА;

– Павло Прачук начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РВА. Він же розповів про кількість шкільних автобусів та їх технічний стан.

Під час розгляду даного питання Михайло Лазаренко підкреслив, що проблематика функціонування бомбосховищ та укриттів для населення повинна бути усунена органами місцевого самоврядування найближчим часом. Це ж стосується і підготовки шкіл до нового навчального року, і виконання вимог воєнного стану для роботи закладів дошкільної освіти. Пожежна безпека, електробезпека, облаштування санвузлів, забезпечення та врахування потреб людей з інвалідністю, громадян похилого віку, вагітних жінок та дітей – це пріоритетні завдання !  

З інформацією про створення ти використання резерву продовольчих товарів тривалого зберігання та санітарно-гігієнічних засобів для забезпечення потреб Савранської селищної ради виступив Анатолій Станішевський – начальник відділу економіки РВА.

Начальник служби у справах дітей Ірина Бочарова повідомила про проведення  вихідного дня для дітей, батьки яких загинули під час авіаудару  по військовій частині 24.02.2022 року.

Очільник району підкреслив, що ця акція не повинна бути поодинокою, діти загиблих захисників України потребують підвищеної уваги з боку суспільства, тому керівнику служби було надано доручення щодо вдосконалення цієї роботи та ретельного планування подальших розважальних заходів.