Керівництво та персонал Подільської РВА взяли участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням Максима Марченка

05.07.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Про оперативний стан виконання та наявний фінансовий ресурс місцевих бюджетів в умовах воєнного стану за І півріччя 2022 року доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської обласної військової адміністрації.

Зокрема, вона зазначила, що за І півріччя  поточного року відмічається виконання обласного бюджету на 101 %. В той же час 21 з 91 громади не забезпечили виконання місцевого бюджету.

Відмічено, що тільки в трьох із семи районів області повністю забезпечено виконання бюджету по всім громадам. Радує, що серед цих районів є і наш – Подільський.

Надходження від сплати податків на землю по області – 94,2 % (виконання не забезпечено по 42 громадам Одещини).

Головними причинами невиконання бюджетів визначено: встановлення ставок місцевих податків на дуже низькому рівні, великі обсяги пільг по оплатам за користування земельними ділянками, значні (у деяких громадах більш ніж 50 %) обсяги фінансування з місцевих бюджетів на утримання апарату органів місцевого самоврядування. 

Директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак розповів про підготовку закладів освіти області до нового 2022-2023 навчального року в умовах воєнного стану. Визначено завдання – готувати всі заклади освіти для роботи в очному режимі. Роботи потрібно провести дуже багато – від створення та облаштування бомбосховищ, укриттів для дітей і персоналу, до забезпечення підручниками, кнопками виклику поліції, сигналізацією, укомплектування викладачами тощо.    

З інформацією про стан захисних споруд цивільного захисту на території Одеської області виступив Ігор Скомороха – радник начальника Одеської обласної військової адміністрації. Серед усіх громад Одещини у кращий бік було відзначено Балтську громаду, де облаштування та забезпечення бомбосховищ і укриттів для населення знаходиться на дуже високому рівні.

 Також обговорювалися можливості вступу на навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Питання висвітлював Микола Іжа – Директор Інституту публічної служби та управління Національного університету «Одеська політехніка».

Керівник апарату Одеської обласної державної адміністрації Микола Бішляга довів присутнім питання «Про роботу з документами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 року № 710 «Про внесення змін до Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію».

На завершення службової наради Максим Марченко надав керівникам районів додаткові доручення стосовно готовності бомбосховищ, виконання Інструкції щодо евакуації населення з супермаркетів та торгівельних центрів під час оповіщення за сигналами тривог, заборони користування пляжами, недопущення масових скупчень людей тощо.