Начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко провів робочу нараду з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА

Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу нараду з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА.

Керівником району у розряд першочергових завдань було виділено – підготовку закладів освіти до нового навчального року. Михайло Дмитрович переконаний, що учні повинні навчатися за партами у школах, а дошкільнята – розвиватися у дитячих садках. Тому роботи територіальним громадам доведеться провести дуже багато – від створення та облаштування бомбосховищ, укриттів для дітей і персоналу, до забезпечення підручниками, кнопками виклику поліції, сигналізацією, відеокамерами, укомплектування викладачами тощо.

Також йшлося про забезпечення безпеки населення. Зокрема, це стосується облаштування та приведення до чинних норм воєнного стану бомбосховищ і укриттів. З  кращого боку було виділено – Балтську міську раду, де відношення керівництва до цієї справи, підготовка та оснащення споруд перебувають на більш високому рівні, ніж в інших органах місцевого самоврядування. Зокрема, і на обласному рівні.

В інших органах місцевого самоврядування, зокрема в місті Подільську, цю проблему потрібно вирішувати активніше.  

Крім того, на нараді були розглянуті питання допомоги ЗСУ, якісного проведення жнив-2022, підтримання належного санітарного стану на територіях  громад, виконання мобілізаційних завдань, організації допомоги внутрішньо переміщеним особам, їх працевлаштування. Окреслено під час заходу і завдання збереження лісового фонду Подільщини, пасовищ, місць для заготівлі сіна.

Вже вкотре очільник району звернув увагу посадовців на неприпустимість політичних ігор та політичного піару під час воєнного стану.

«Ми повинні разом будувати Перемогу. Тільки спільними, об’єднаними зусиллями можливо здолати ворога та досягти миру!» – підкреслив МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО.   

Водночас, в ході наради керівник РВА спільно з Балтським міським головою Сергієм Мазуром та присутніми обговорили питання співфінансування  сучасного кардіоцентру на базі Балтської багатопрофільної лікарні, який є єдиним на Півночі Одещини. Завдяки пропорційному внеску всіх територіальних громад, будуть створені умови до збереження життя й здоров’я подільчан і жителів інших районів.