Михайло Лазаренко взяв участь у засіданні регіонального оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років

07.07.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з фахівцями РВА, головами територіальних громад взяв участь у засіданні регіонального оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.

З вступним словом до учасників наради звернувся начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко. Він зауважив, що опалювальний сезон 2022-2023 років буде надскладним, адже у країні триває війна. Проте, Президентом України Володимиром Зеленським, Урядом держави робиться все можливе, щоб оселі українців, об’єкти соціальної сфери були в теплі. Перед органами влади та місцевого самоврядування стоїть завдання забезпечити безперебійне постачання твердого палива, природного газу, електричної енергії для потреб населення, підприємств, установ та організацій.

Крім того, очільник області підкреслив, що, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, 21.06.2022 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроект №7427 щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів на послуги розподілу природного газу,  тарифи на теплову енергію, на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів, на природний газ для побутових споживачів. Наразі документ готується на прийняття у другому читанні.

В ході роботи було обговорено та прийнято рішення з наступних питань:

1. Про стан підготовки до опалювального періоду 2022-2023 років в Одеській області.

2. Стан заготівлі твердого палива (паливних дров, брикетів, вугілля) для потреб опалення в області.

3. Особливості тарифної політики в опалювальному сезоні 2022-2023 років та умови врегулювання заборгованості підприємств теплопостачання за спожиті енергоносії.

4. Про стан підготовки АТ «Одеська ТЕЦ» до опалювального сезону 2022-2023 років.

5. Про ситуацію з постачанням природного газу населенню області та здійснення перерахунків споживачам.

6. Про підготовку до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років АТ «ДТЕК «Одеські електромережі» та організацію взаємодії з місцевими органами влади в громадах області.

7. Заходи, які вживаються районними військовими адміністраціями та органами місцевого самоврядування, з підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років.