18.07.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Перед початком наради колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Євгеній Мартинюк – головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи РВА.

Про хід збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур в Подільському районі доповідала Вдовиченко Наталія – начальник відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації. Вона проінформувала, що станом на 18 липня 2022р. за оперативними даними сільських, селищних та міських рад Подільського району зібрано ранніх зернових і зернобобових культур у розмірі 39,9% від запланованих площ збирання.

Всього намолочено ранніх зернових та зернобобових культур розмірі 121304 тони, крім того озимого ріпаку 18548 тон. Середня урожайність складає 29,3ц/га.

У розрізі культур маємо наступну оперативну інформацію:

– гороху – 1772га, намолочено – 3408т, урожайність – 19,2 ц/га, що складає 51% від прогнозу площі збирання. Повністю завершили збирання Піщанська,Подільська,Кодимська,Савранська та Окнянська територіальн громада.

– озимого ячменю – 14700 га, намолочено – 47945 тон, урожайність -32,6ц/га, що складає 82% від прогнозу площі збирання. Повністю завершили збирання Балтська, Подільська, Зеленогірська та Окнянська територіальні громади.

– ярого ячменю -567га, намолочено -1036 тон, урожайність -18,3ц/га, що складає 18% від прогнозу площі збирання. Повністю завершили збирання Долинська територіальна громада.

– озима пшениця -21112га, намолочено -67615тон, урожайність -32ц/га, що складає 26% від прогнозу площі збирання.

– озимий ріпак – 18548га, намолочено -46344 тон, урожайність -25ц/га, що складає 51% від прогнозу площі збирання. . Повністю завершили збирання Подільська та Слобідська територіальні громади.

Головний спеціаліст відділу правового забезпечення діяльності юридичного управління районної державної адміністрації Ігор Куліченко доповів про результати перевірки укриттів та сховищ на території Савранської селищної ради та зазначив, що мають місце позитивні зрушення.

Лобода Оксана – начальник відділу цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації доповіла про результати перевірки укриттів та сховищ закладів освіти Савранської громади.

Про результати перевірки складів для зберігання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб доповіла Кушнєрова Світлана – головний спеціаліст відділу економіки районної державної адміністрації.

Павло Прачук – начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РВА розповів про хід підготовки навчальних закладів до нового навчального року та виконання вимог воєнного стану для роботи закладів дошкільної освіти.

Про проведення профілактичних та цільових операцій в районі доповіла Бочарова Ірина – начальник служби у справах дітей.

Начальник управління соціального захисту населення райвійськадміністрації Лариса Долга доповіла про хід виплат грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Станом на 18.07.2022 року всі види виплат здійснено в повному обсязі.

Сергій Земко – заступник начальника архівного відділу доповів про пророблену роботу за минулий тиждень.

В ході наради Михайло Дмитрович акцентував увагу щодо поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Подільського району Одеської області, та з метою запобігання рекомендував уповноваженим особам активізувати роботу по вакцинації населення проти COVID-19, посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, оптимізувати роботу сімейних лікарів для своєчасного виявлення, ізоляції пацієнтів з COVID-19 та наданням їм відповідної медичної допомоги.

Також під час наради Михайло Лазаренко довів всім присутнім, що з 18 липня 2022 року набувають чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до яких уповноважений має право накладати штрафи на всіх, хто порушує мовний закон. Йдеться про посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, керівників і працівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності, інших фізичних осіб, які порушуватимуть закон.

За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.