Візит начальника служби у справах дітей до підпорядкованого закладу соціального захисту дітей

22 липня 2022 року начальником служби у справах дітей Подільської районної військової адміністрації Іриною Бочаровою відвідано Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який підпорядковується районній службі та знаходиться в м. Кодима. На даний час в закладі тимчасово перебуває 16 дітей різної категорії, а саме діти-сироти та діти, які опинились в складних життєвих обставинах.

Основна мета візиту – здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей в давному закладі, проведення перевірки укомплектування особових справ влаштованих дітей та огляд укриття для дітей. Крім того, з дітьми були проведені профілактичні бесіди щодо попередження нещасних випадків, необхідності обережного поводження з вибухонебезпечними або невідомими пристроями.

Також начальником служби організовано знайомство прийомних батьків із сел. Слобідки з двома дітьми-сиротами, які прийняли відповідальне рішення про поповнення своєї сім’ї.  Розвиток сімейних форм виховання для дітей, що залишились без батьківського піклування, завжди був пріоритетним завданням в роботі служби, а зараз є надважливим.  

Під час знайомства між прийомними батьками та дітьми встановлено психологічний контакт, який є основною умовою для подальшого влаштування дітей в сім’ю.