Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

08.08.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Перед початком наради колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Євгеній Мартинюк – головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи РВА.

Про хід збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур в Подільському районі розповіла Ольга Вітвіцька – головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку районної військової адміністрації. Зокрема, станом на 08 серпня поточного року, продовжується збирання ранніх зернових та зернобобових культур по Подільському району. Площа збирання  складає – 108782 га, в т.ч.:

– яра пшениця – 2091га.;

– ярий ячмінь – 3075га.;

– озима пшениця – 81938 га.;

– озимий ячмінь –17820га;

– горох – 3490га;

– овес  – 27 га;

– жито – 298 га;

– чечевиця – 33га.

– тритикале – 10га

Крім того, підлягає збиранню  37095 га озимого та ярого ріпаку.

Вся площа до збирання – 145877га.   

 Станом на 08 серпня 2022р., за оперативними даними сільських, селищних та міських рад Подільського району зібрано ранніх зернових і зернобобових культур у розмірі 96,9% від запланованих площ збирання.

 Всього намолочено ранніх зернових та зернобобових культур –  329771 тон, крім того, озимого та ярого  ріпаку 88178 тон. Середня урожайність зернових та зернобобових культур складає 31,6 ц/га, озимого та ярого ріпаку 22,2 ц/га.

Згідно інформації Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної (військової) адміністрації, ПО УРОЖАЙНОСТІ  ЗЕРНОВИХ І ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР ТА ОЗИМОМУ РІПАКУ ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОН ЗАЙМАЄ ЛІДИРУЮЧУ ПОЗИЦІЮ СЕРЕД ВСІХ 7 РАЙОНІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Начальник служби у справах дітей Ірина Бочарова доповіла про проведення профілактичної операції «Безпечне літо» в Подільському районі.

З інформацією про стан виконання місцевих бюджетів ОТГ Подільського району за підсумками семи місяців 2022 року виступив  Сергій Шаповал  – начальник фінансового відділу РВА.

Крім того, Михайло Лазаренко надав посадовим особам додаткові доручення з питань активізації роботи щодо попередження та профілактики дорожньо-транспортних подій, пов’язаних з пияцтвом за кермом, крадіжок особистого майна, незаконних вирубок лісових насаджень. Йшлося також про підготовку до відзначення у районі Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України, висвітлення у ЗМІ матеріалів про Героїв Подільщини, пам’ятні й історичні місця, розвиток «зеленого туризму», про хід підготовки закладів освіти до нового навчального року тощо.