За дорученням голови району перевірено стан готовності навчальних закладів Піщанської сільської ради до початку нового навчального року

За дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла ЛАЗАРЕНКА, комісією у складі представників ДСНС, Держпродспоживслужби, Національної поліції,  Подільської районної військової адміністрації, медичної служби та відповідних підрозділів територіальної громади відбулася перевірка готовності закладів освіти Піщанської сільської ради до початку нового навчального року.

Головними завданнями роботи комісії стала перевірка стану укриттів, виконання методичних рекомендацій ДСНС, розпоряджень обласної та районної військових адміністрацій, Міністерства освіти і науки України щодо особливостей функціонування закладів освіти в період воєнного стану.

У закладах загальної середньої освіти громади, а саме у Піщанській та Пужайківській загальноосвітніх школах облаштовані найпростіші укриття.

 Приміщення укриттів оснащені відповідно рекомендацій  двома виходами, водопостачанням та водовідведенням, санвузлами, електропостачанням,  природною вентиляцією,  Інтернетом та WiFi. Приміщення укриттів забезпечені первинними засобами пожежогасіння, альтернативними засобами освітлення електричними та гасовими ліхтарями, засобами надання медичної допомоги, шанцевим інструментом.

Адміністраціями навчальних закладів передбачено у кожному з укриттів необхідний запас продуктів харчування та питної води, облаштовані зони проведення навчального  процесу та зони  відпочинку.

За результатами проведення обстежень встановлено, що Піщанський ЗЗСО та Пужайківський ЗЗСО готові до початку нового 2022-2023 навчального року в умовах воєнного стану.