На Подільщині триває інспектування закладів освіти щодо готовності стану облаштування укриттів та сховищ до початку нового навчального року в умовах воєнного стану

15 серпня 2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко особисто перевірив готовність шкіл в місті Подільськ. Було перевірено три опорних заклади освіти.
В ході огляду найпростіших укриттів було визначено, що школа номер дев‘ять готова на 80 відсотків, навчання буде організовано в змішаному форматі. Михайло Дмитрович надав рекомендації щодо поручнів для спуску в укриття.
Школа номер вісім готова приймати учнів на 95 відсотків, тобто сховище повністю сприятливе для перебування дітей в ньому. В наявності місця для сидіння, ємності з питною водою, продукти харчування, резервне та штучне оставленої, первинні засоби пожежогасіння, засоби надання медичної допомоги. Укриття забезпечене додатковим обладнанням та інвентарем відповідно до норм, установлених для захисних споруд.
Що ж стосується школи номер сім, то робота облаштування сховища ще активно продовжується, навчальний заклад готовий лише на п’ятдесят відсотків та поки що не відповідає вимогам до шкільних укриттів.
До 1 вересня укриття мають бути повністю готові, адже очний навчальний процес розпочнеться лише там, де будуть підтверджені установи, що мають укриття, захисні споруди для повної безпеки дитини.