Михайло Лазаренко взяв участь у відеоселекторній нараді Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук    

29.08.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з головами територіальних громад району, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.    

Ми повинні створити для внутрішньо переміщених осіб задовільні умови проживання. Це робота посадовців, яка допомагає людям не так гостро відчувати біль втрати свого рідного дому, свого майна. Однак залишаються проблеми, які неможливо вирішити на регіональному рівні. Це проблеми пов’язані із внесенням змін до законодавства. Тут ми з народними депутатами напрацювали цілий перелік законодавчих актів, які треба розглянути найближчим часом», — розповіла Ірина Верещук.

Зі слів віцепрем’єрки, уряд планує збільшити компенсацію, яку надаватимуть за розміщення вимушених переселенців.

Ми обговорили питання внесення змін до постанов, що є юрисдикцією Кабінету міністрів. Люди чекають, що програма “Прихисток” працюватиме настільки, що не 450, а 900 гривень будуть обов’язковими як компенсація від держави, рівно як і від міжнародних партнерів для того, щоб люди розмістили в себе чергових ВПО, яких, на жаль, ще буде багато, бо війна триває, обстріли не зменшуються, і ми розуміємо, що зима буде тяжкою“, — підкреслила міністерка.

Спільно з начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченко було обговорено проблемні питання регіону, заслухано доповіді керівників районних військових адміністрацій.

Зокрема, йшлося про ефективне створення додаткових місць розміщення внутрішньо переміщених осіб, а для Одещини ця цифра складає 49 тис., забезпечення ВПО продуктовими наборами.

Максим Марченко доповів про підготовку об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону, функціонування в області цілодобової «гарячої лінії» для переселенців, виконання завдань щодо забезпечення генераторами, запасами твердого палива та автономного водопостачання медичних закладів.  

На завершення службової наради учасники відпрацювали шляхи взаємодії з метою найскорішого та найефективнішого усунення виникаючих проблемних ситуацій.