Людмила Антонова взяла участь у круглому столі на тему: «Проблеми участі органів місцевого самоврядування в ухваленні рішень на національному рівні під час війни та в післявоєнний період»

15.09.2022 року, за дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка, його перший заступник Людмила Антонова спільно з фахівцями РВА, керівниками територіальних громад у онлайн-форматі взяла участь у круглому столі на тему: «Проблеми участі органів місцевого самоврядування в ухваленні рішень на національному рівні під час війни та в післявоєнний період».

Захід відбувався у рамках реалізації громадською спілкою «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ» проєкту «Посилення участі органів місцевого самоврядування у прийнятті рішень національного рівня шляхом координації та обговорення заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації між органами місцевого самоврядування та діяльністю національних органів державної влади», що реалізується за фінансової підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

В ході навчання було розглянуто та обговорено наступні питання:

1. Презентація попередніх результатів дослідження.

– Огляд законодавства з питань місцевого самоврядування, підготовленого та ухваленого після 24 лютого 2022 року та його потенційний вплив на громади;

– Аудит інструментів ухвалення рішень на центральному рівні в умовах воєнного стану;

– Опитування представників місцевого самоврядування та експертів регіональної мережі «UPLAN» щодо інструментів участі ОМС у прийнятті рішень національного рівня в умовах воєнного стану.

2. Обговорення з представниками органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій та експертами за напрямками:

– Роль Асоціації ОМС у процесі ухвалення рішень на центральному рівні;

– Роль Конгресу місцевих та регіональних ради при Президентові України у реформуванні місцевого самоврядування;

– Співпраця КМУ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування регіонального і субрегіонального рівня;

– Взаємодія ВРУ з ОМС в частині ухвалення рішень щодо місцевого самоврядування.