08.10.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО спільно з керівництвом територіальної громади, військовими, місцевими жителями, працівниками підприємств, установ і організацій, молоддю, представниками духовенства, ЗМІ взяв участь в урочистих та благодійних заходах з нагоди Дня міста Балта


Під час воєнного стану люди, що працюють в тилу, особливо бажають згуртуватись, ще міцніше підтримувати рідні традиції та звичаї, розвивати українську культуру, мистецтво, мову. Ще гостріше у наших громадян проявляються милосердя, взаєморозуміння, бажання допомогти Збройним Силам України, а також співвітчизникам, що опинились у складних життєвих обставинах.

В рамках відзначення 496 – річниці міста Балти було організовано ряд заходів. Вони розпочалися біля Меморіалу Слави урочистим мітингом та молебнем за Балту. На початку заходу всі присутні схилили голови із глибокою скорботою перед усіма Героями, хто віддав своє життя заради майбутнього нашої країни у хвилині мовчання.

Виступаючи перед присутніми, МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО зазначив: «Балта завжди була і залишається джерелом невичерпної духовної енергії і добра. Сьогодні великі виклики стоять перед нами, перед Балтщиною і Подільщиною, багато нині роботи у всіх нас, а ще більше – попереду, адже ми покликані розбудовувати наші міста, громади, державу вцілому. Впевнений, що згуртовано, дружно – ми зуміємо перемогти ворога, здійснити задуми, подолати всі тимчасові негаразди і реалізувати плани!».

Очільник району спільно з керівництвом міста, , представниками державних органів, громадськості поклали квіти до Меморіалу.

Продовжились заходи в кінотеатрі «Родина», де всі присутні взяли участь у благодійному концерті. Всі кошти від благодійної акції будуть направлені на допомогу нашим Захисникам.

У цей час майстри Балтщини виставили на продаж вироби, створені власними руками, продемонстрували виставки та майстер – класи.