12.10.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Про підсумки виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2022 року в умовах воєнного стану та основні принципи їх формування на 2023 рік доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської обласної військової адміністрації.

Директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак розповів про стан використання залишків освітньої субвенції, яка надійшла у 2021 році на оплату праці педагогічних працівників.

Про стан роботи щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури області в умовах воєнного стану доповідав директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Шалигайло Антон Ігорович.

З інформацією про стан захисних споруд цивільного захисту на території Одеської області виступив Ігор Скомороха – радник начальника Одеської обласної військової адміністрації. Він наголосив на приведення у відповідність адрес укриттів на інтерактивних картах Одеської області, а також дооблаштування їх необхідними продуктами, водою. Також акцентувалась увага на відсутності покажчиків маршруту руху до захисної споруди, доступу не тільки працівників установ та підприємств, а і населення.

На завершення службової наради Максим Марченко надав керівникам районів додаткові доручення стосовно готовності бомбосховищ, обігрів укриттів, виконання пожежної безпеки, виконання Інструкції щодо евакуації населення під час оповіщення за сигналами тривог, розміщення внутрішньо переміщених осіб в громадах тощо.