МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО: «Робота керівника безпосередньо в громадах – найбільш ефективна та корисна для розвитку суспільства. Наочно бачимо проблеми, на місці визначаємо шляхи їх вирішення, налагоджуємо тісний взаємозв’язок з громадянами»

Сьогодні начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко здійснив робочу поїздку до Любашівської територіальної громади.

Керівник району перевірив готовність органу місцевого самоврядування до роботи в умовах екстреного та довготривалого відключення електроенергії. В громаді підготовлено пересувний пункт обігріву, а для безперебійної діяльності фахівців та керівництва селищної ради в надзвичайних умовах підключено автономний генератор.

 Аналогічне джерело безперебійного електроживлення передбачено і в Любашівській лікарні, що створює умови для своєчасного надання медичної допомоги місцевим жителям у будь-яких умовах.

Також, було оглянуто стаціонарні пункти обігріву, що функціонують в Центрі надання адміністративних послуг та в комунальній установі  соціального  захисту. В закладах також передбачено автономне опалення, забезпечено безперебійне електроживлення на випадок перебоїв зі світлом, створено необхідний запас продуктів харчування.

Михайло Лазаренко спільно з головою Любашівської селищної ради Геннадієм Павловим ознайомився з організацією у громаді функціонування гуманітарного складу для забезпечення потреб найбільш вразливих верств населення, внутрішньо переміщених осіб. Він особисто відвідав всі об’єкти, де зберігаються продукти харчування, засоби гігієни, предмети першої необхідності, та надав рекомендації щодо покращення ефективності роботи гуманітарного штабу.  

Безпека дітей під час навчально-виховного процесу – одне із пріоритетних завдань, тому керівник Подільщини  перевірив і об’єкти освітньої галузі. Він особисто ознайомився з організацією навчального процесу в очному форматі у Любашівському ліцеї № 1, поспілкувався з дітьми та викладачами, відвідав дитячий садочок «Казка», перевірив готовність закладів до функціонування в умовах воєнного часу, стан укриттів для дітей та педагогічних працівників, дотримання санітарних умов на харчоблоках та технології приготування їжі.

В країні продовжуються бойові дії, люди втрачають свої домівки, шукають більш безпечних місць, тому одне з головних завдань влади та місцевого самоврядування – організація розміщення внутрішньо переміщених осіб, створення їм нормальних побутових та санітарних умов для проживання.

В Любашівській громаді на даний час вже проживає 1114 вимушених переселенців, але керівництвом державі й області поставлено завдання щодо облаштування додаткових місць для компактного їх проживання.

Ці заходи проводяться на території району постійно, тривають і сьогодні. Зокрема, в селі Троїцьке на Любашівщині продовжується облаштування Центру компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Центр буде розрахований на 20 осіб, наразі роботи тривають згідно наміченого графіку, всіма необхідними матеріалами працівники забезпечені.