22.11.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

За результатами доповідей Максим Марченко, як приклад для інших адміністрацій та громад області, відзначив якість та ефективність управлінських рішень начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка під час погіршення погодних умов та ускладнення руху на дорогах. Заходи, що вживалися очільником Подільщини, були направлені на випередження негативного впливу обставин, а не були простою констатацією фактів та проблем, як у інших керівників.

Крім того, начальник Одеської обласної військової адміністрації вказав Савранському селищному голові Сергію Дужію на низьку якість управління справами у громаді, відсутність позитивних зрушень.

Максим Марченко звернувся і до в.о. Подільського міського голови Олега Албанського та акцентував увагу на неприпустимість примусового збору коштів з громадян на волонтерську діяльність.

Про ефективне завершення бюджетного 2022 року місцевих бюджетів Одеської області з урахуванням бюджетного законодавства в умовах воєнного стану доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської обласної військової адміністрації.

Головні завдання за результатами розгляду питання – повне використання освітньої субвенції до початку грудня, створення стратегічних запасів дров та продовольства тощо.

Про нагальні питання містобудівної діяльності у розрізі розробки комплексних планів, розвитку містобудівного кадастру, формування адресного реєстру та безбар’єрності розповіла Надія Беленко — начальник управління з питань містобудування та архітектури облдержадміністрації — головний архітектор Одеської області.

Директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло поінформував присутніх про стан роботи щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури області в умовах воєнного стану.

Про облаштування «Пунктів незламності» в Одеській області інформацію довів директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Сергій Готко.

З інформацією про дообладнання рубежів оборони на території Одеської області виступив Ігор Скомороха – радник начальника Одеської обласної військової адміністрації.

В ході роботи Максим Марченко поставив посадовцям додаткові завдання з питань проведення «Ярмарок вакансій» у всіх громадах області, перевірки працездатності 100 % генераторів енергії в закладах охорони здоров’я, контролю за онлайн-навчанням у школах в умовах відключення світла, заборони на використання вуличного освітлення, а також освітлення вітрин, білбордів тощо.

Начальник ОВА доручив розібратися з наявністю генераторів безперебійного живлення на вишках мобільного зв’язку та провести роботу з операторами щодо їх повного доукомплектування.