Начальник Подільської РВА провів робочу нараду з головами територіальних громад

Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу нараду з головами територіальних громад Подільщини.

Керівник району звернув увагу голів органів місцевого самоврядування на виконання декількох важливих доручень.

По-перше, це – завдання, що поставлені Президентом України Володимиром Зеленським – підготовка до розгортання Пунктів Незламності – місць, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

В таких Пунктах Незламності, не зважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей. В планах обладнати всі Пункти системами супутникового зв’язку Starlink.

Крім того, Михайло Лазаренко підкреслив важливість створення у громадах стратегічних запасів дров та продуктів харчування, проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо гострої необхідності економії електроенергії, обґрунтованості відключень світла, вимкнення вуличного освітлення, а також освітлення вітрин, білбордів тощо.

Враховуючи на вище викладене, керівник району акцентував увагу на контролі за якістю виробництва хлібобулочних та інших продуктових виробів, організації якісного зберігання продуктів харчування у закладах освіти, лікарнях в період тривалих відключень електроенергії,  дотриманні санітарних умов при доставці продуктів харчування.

Також, йшлося про проведення Ярмарок вакансій у всіх територіальних громадах, про контроль за якістю навчального процесу в школах під час вимкнення світла, про заборону торгівлі продукцією у невстановлених місцях, з машин, в приватних будинках.

Очільник РВА повідомив про відміну всіх розважальних, масових та святкових заходів, доручив керівникам громад взяти на контроль своєчасність та повноту розрахунків аграріїв з пайщиками за оренду земельних ділянок.