29.11.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Головне питання, на якому наголосив очільник області – це продовження облаштування вже існуючих та розгортання нових «Пунктів Незламності». Їх робота повинна бути організована цілодобово, забезпечена всім необхідним, починаючи з генераторів безперебійного електроживлення, продуктів харчування, тепла тощо.

Максим Марченко доручив збільшити кількість патрулів поліції, передбачити безперебійну роботу котелень опалення та підвезення питної води в райони, де є перебої з її постачанням.

Також йшлося про широку інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами. Керівник ОВА підкреслив, що єдиним винуватцем у відключеннях світла є російська федерація, яка завдає ракетних ударів по енергетичній системі України.

З інформацією про облаштування «Пунктів незламності» в Одеській області виступив Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

Про забезпечення роботи та стабілізації енергосистеми  в Одеській області виступили:

– генеральний директор «ДТЕК Одеські Електромережі» Дмитро Григор’єв 

– директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

Деякі питання завершення бюджетного періоду 2022 року та формування місцевих бюджетів Одеської області на 2023 рік  висвітлила Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської обласної військової адміністрації.

Про проведення роботи щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб розповіла  Тетяна Дементьєва – директор Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА.

Начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Наталія Утюпіна поінформувала присутніх про результати освоєння субвенції з державного бюджету для забезпечення житлом дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. 

Після селекторної наради з керівництвом області, начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко провів службову нараду з головами органів місцевого самоврядування.

В ході наради керівники районних управлінь поліції та ДСНС доповіли про стан укомплектованості, забезпеченості та готовності до дій за призначенням.

Михайло Лазаренко змістовно відповів на всі питання присутніх.

Очільник району надав додаткові доручення з питань вдосконалення взаємодії між територіальними громадами, правоохоронними органами та силовими структурами. Було доведено адреси будівель району, що визначені, як додаткові «Пункти Незламності», поставлено завдання щодо строків їх розгортання.

Крім того, керівник РВА доручив навести порядок на гуманітарних складах громад, дотримуватись встановлених санітарних умов, температурного режиму в «Пунктах Незламності», забезпечити їх продуктами харчування. Обговорено також надання допомоги Збройним силам України в сучасних умовах.