03.12.2022 року начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко спільно із своїм першим заступником Вадимом Мегісом відпрацював на території Кодимської міської ради

В числі інших питань, очільник району взяв участь у загальних зборах аграріїв та підприємців, куди було запрошено також керівництво підрозділів ДСНС, поліції, військової комендатури.

Головна тема зборів – надання допомоги та підтримки Збройним силам України.

Виступаючи перед присутніми, Михайло Дмитрович розповів, у яких умовах наразі виконують бойові завдання наші Захисники. Він підкреслив, що кожного дня спілкується з військовослужбовцями, які відстоюють незалежність Батьківщини на фронті, знає всі їх проблеми та потреби.

Керівник РВА відмітив, що з нашого Подільського району постійно відправляються на передову автомобілі, продукти харчування, питна вода, предмети першої необхідності тощо. Але підтримки не буває забагато, особливо зараз, коли хлопці звільняють наші землі від окупантів. Михайло Лазаренко  підкреслив, що «допомога по обов’язку мобілізації – це одне, а від душі – зовсім інше».

Присутнім аграріям і підприємцям було доведено статистику з надання допомоги ЗСУ у розрізі всіх 12 територіальних громад Подільщини. Голова РВА поставив в приклад Балтську, Піщанську та Окнянську громади.

А ось Кодимська міська територіальна громада, на жаль, на даний час у числі найменш активних.

Михайло Дмитрович щиро подякував всім кодимчанам, хто вже займається надважливою справою допомоги нашим Героям, але закликав всіх сільгоспвиробників та підприємців активніше долучатися до такої  патріотичної місії.

Сьогодні найбільш необхідними для воїнів України є – автомобільна техніка, особливо позашляховики, теплі речі та взуття, продукти харчування тощо.

Також, очільник Подільщини розповів про заходи, що вживаються з метою покращення забезпечення громадян світлом, створення сприятливих умов для бізнесу, закликав набратися витримки та терпіння в непростих умовах сьогодення.

Керівники підрозділів ДСНС, поліції, військової комендатури також виступили під час проведення зборів. Вони доповіли про стан укомплектованості, забезпеченості та готовності до виконання завдань за призначенням, озвучили проблемні питання.

Після зборів Михайло Лазаренко окремо поспілкувався з представниками ініціативної групи аграріїв і підприємців, спільно з керівництвом територіальної громади було визначено конкретні заходи із активізації допомоги військовим на фронті від Кодимщини.