Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

05.12.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Також, він розповів про допомогу Збройним силам України, яку було доставлено від нашого Подільського району до підрозділів на фронті у суботу, 03.12.2022 року.

Зокрема, за ініціативи та підтримки Михайла Лазаренка, за участі аграріїв, підприємців, мешканців громад, військовослужбовці ЗСУ, бійці батальйону імені Шейха Мансура, які ціною неймовірних зусиль звільняють наші землі на Бахмутському напрямку, отримали свіже м’ясо, макаронні вироби, різноманітні м’ясні, овочеві та рибні консерви, питну воду, теплі речі, буржуйки.

Аналогічний гуманітарний караван надійшов і військовослужбовцям на Південному фронті.

Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про наповнення районного бюджету, а також про роботу гуманітарного штабу з отримання та розподілу гуманітарної допомоги доповідав Сергій Шаповал – начальник фінансового відділу  районної державної адміністрації.

Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Наталія Добрянська розповіла про проведення в Ставрівському опорному ліцеї семінару з питання оптимізації мережі закладів освіти Окнянської селищної ради.

З інформацією про проведення «Ярмарок вакансій» для мешканців Любашівської, Савранської, Зеленогірської, Слобідської, Долинської територіальних громад виступив Анатолій Станішевський – начальник відділу економіки  РВА.

Про підсумки збирання пізніх та посіву озимих сільськогосподарських культур по Подільському району Одеської області доповідала Наталія Вдовиченко – начальник відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації.

Начальник юридичного управління районної Сергій Курганський  надав юридичне обґрунтування про право проведення фізичними особами відео зйомки під час спілкування з посадовими особами районної державної адміністрації на робочих місцях в умовах воєнного стану.

Інформацію про виконання доручення начальника Подільської районної військової адміністрації від 04 липня 2022 року №Д/01-08/05 «Про затвердження порядку здійснення організаційних заходів в Подільській районній державній (військовій) адміністрації Одеської області» довела присутнім Ольга Матвєєва – керівник апарату районної державної адміністрації.

Крім того, начальник Подільської РВА заслухав доповіді посадових осіб та надав окремі доручення з питань розгортання нових та дооблаштування 33-х вже існуючих на території району «Пунктів Незламності», вжиття заходів із використання залишків освітньої субвенції до кінця поточного року, своєчасного нарахування пільговим категоріям населення субсидій та допомог, контролю за ходом дистанційного навчання школярів в умовах тривалих відключень електроенергії тощо.