Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС !

У ці дні наша країна в черговий раз вшановує героїв боротьби з наслідками самої масштабної катастрофи.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це, по суті, була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей і опромінення тисяч ліквідаторів.

Щиро вдячний всім учасникам ліквідації наслідків страшної техногенної катастрофи , серед яких були і жителі Подільського району, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах.

Ми маємо не лише пам’ятати про подвиг тих, хто пройшов через Чорнобиль, а й засвоїти цей жахливий урок нашої історії, аби подібне ніколи не повторилося.

Низько схиляю голову перед тими, хто став на шляху згубної радіації та самовіддано виконав свій обов’язок, а також перед пам’яттю тих, хто рятував нас від наслідків катастрофи ціною власного життя.

Бажаю добра, здоров’я Вам і Вашим рідним, миру та Перемоги нашій Україні!

Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років!
А тим, кого з нами вже немає – вічна і світла пам’ять…

З повагою та найкращими побажаннями

Начальник Подільської районної військової адміністрації

МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО