За дорученням Михайла Лазаренка, його перший заступник Вадим Мегіс взяв участь у пленарному засіданні двадцять восьмої сесії Кодимської міської ради VІІІ скликання

22.12.2022 року, за дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка, його перший заступник Вадим Мегіс взяв участь у пленарному засіданні двадцять восьмої сесії Кодимської міської ради VІІІ скликання.

Він довів інформацію про розгортання в районі за ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Пунктів Незламності», окреслив завдання щодо їх подальшого облаштування, дозабезпечення та функціонування.

Крім того, Вадим Мегіс підняв питання допомоги Збройним силам України, акцентував увагу присутніх на важливості підтримки наших захисників на фронті. Користуючись нагодою він, особисто від себе, а також від імені начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка подякував  фермерській родини Лупашко за нещодавно придбаний пікап для потреб зенітної ракетної бригади з Одещини.   

Йшлося і про заходи, що вживаються керівництвом держави, області та району з метою найскорішої стабілізації електропостачання.

Водночас, Вадим Сергійович звернувся до депутатів та персоналу  Кодимської територіальної громади стосовно усунення проблемних питань по сфері культури. Одне з них – це суворе дотримання встановлених законодавством та морально-етичними нормами військових поховальних ритуалів – процедур урочистого віддання військових почестей під час поховання загиблих (померлих) військовослужбовців.

Також, під час свого виступу, перший заступник очільника району наголосив на дотриманні комендантської години та інших обмежень воєнного стану в ході відзначення громадянами новорічних та різдвяних свят.