Михайло Лазаренко взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням першого заступник начальника ОВА Бориса Волошенкова

28.12.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням першого заступник начальника ОВА Бориса Волошенкова.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

При цьому, Борисом Волошенковим було відмічено доповідь начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка, як найбільш змістовну та таку, що краще за інших відповідає всім вимогам керівництва області.

В ході заслуховування голів РВА перший заступник очільника області наголосив на важливості цілодобового функціонування вже існуючих та розгортання нових «Пунктів Незламності». Їх робота повинна бути забезпечена всім необхідним, починаючи з генераторів безперебійного електроживлення, продуктів харчування, тепла, цілодобового графіку роботи тощо.

Крім того, Борис Волошенков окреслив завдання посадовців з питань посилення патрулювання співробітниками поліції, привітання дітей з новорічними святами, проведення профілактичних заходів з метою недопущення розповсюдження вірусних інфекцій.

Наголошено на забороні використання піротехніки підчас свят, а також на забороні продажу алкогольних напоїв  у невстановлений час та громадянам у військовій формі.

Про забезпечення охорони правопорядку під час новорічних та різдвяних свят доповідав Микола Семенишин – начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області.

З інформацією про заходи щодо забезпечення цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у святкові дні виступив тво начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Ігор Будаленко.

Директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Володимир Фролов розповів про роботу бізнесу під час новорічних свят. 

Про роботу закладів охорони здоров’я у святкові дні поінформувала присутніх Наталія Одарій-Захар’єва – директор Департаменту охорони здоров’я ОДА.

Про роботу «Пунктів незламності» та стаціонарних пунктів обігріву на території Одеської області доповідав Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

Після відеоселекторної наради з керівництвом області, начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко провів службову нараду з головами органів місцевого самоврядування.

В ході наради очільник району спільно з районним керівництвом ДСНС, військової комендатури обговорив стан укомплектованості, забезпеченості підрозділів та готовності до дій за призначенням.

Головам територіальних громад було надано доручення про подальшу діяльність з підтримки та допомоги Збройних сил України, інших військових формувань, розгортання класів безпеки в закладах освіти, створення протипожежних команд в громадах, дотримання правил електробезпеки в «Пунктах Незламності» та на всіх інших об’єктах соціальної сфери.

На січень 2023 року заплановано комплексну роботу з населенням району з питань профілактики та попередження пожеж у побуті.

Також, під час наради піднімалась проблематика інформаційної допомоги стосовно самовільно залишивших військові частини, боротьби з пияцтвом серед військовослужбовців, вдосконалення функціонування підрозділів територіальної оборони та блок-постів на території Подільщини.