Михайло Лазаренко взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка

10.01.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, представником TOB «Березівкаагрошляхбуд», співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

Одне з головних питань, на якому наголосив очільник області – це продовження облаштування вже існуючих та розгортання нових «Пунктів Незламності». Їх робота повинна бути забезпечена всім необхідним, починаючи з генераторів безперебійного електроживлення, тепла, дротового Інтернету, запасів продуктів харчування, медикаментів, питної води, палива  тощо. Поставлено завдання щодо збільшення кількості таких об’єктів, частину з яких визначено тримати в резерві.

Голова  Одеської ОВА поставив у приклад іншим діяльність начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка у взаємодії з керівниками громад, підприємцями, сільгоспвиробниками Подільщини, які в повній мірі, швидко та ефективно відгукнулися на прохання про допомогу Повітряному командуванню «Південь» щодо забезпечення транспортними засобами типу «пікап», тепловізорами, планшетами, ліхтарями, іншими сучасними засобами, які активно використовуються нашими захисниками у боротьбі з ворожими повітряними цілями.

Крім того, Максим Марченко доручив обстежити стан захисту об’єктів критичної інфраструктури, провести заходи з його вдосконалення. Він наголосив на необхідності участі голів та персоналу районних рад у заходах із забезпечення життєдіяльності громад.  

Також йшлося про широку інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами. Керівник ОВА підкреслив, що єдиним винуватцем у відключеннях світла є російська федерація, яка завдає ракетних ударів по енергетичній системі України. Цю інформацію потрібно постійно доводити до населення, як і роз’яснювати необхідність планових відключень електроенергії, постійно висвітлювати, що робиться органами влади та місцевого самоврядування для усунення виникаючих в громадах проблем.

Акцентовано увагу посадовців на необхідності виконання плану посівів на 2023 рік, усунення заборгованості із заробітної плати.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Про розгортання додаткових «Пунктів незламності» доповідав Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

Радник начальника Одеської ОВА Ігор Скомороха довів інформацію про стан облаштування «Пунктів незламності» та пунктів обігріву.

Про стан роботи щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури області в умовах воєнного стану розповів Антон Шалигайло – директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності.

Про хід відновлення пошкоджених об’єктів внаслідок збройної агресії російської федерації поінформував учасників наради Віктор Лунгул – директор Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства.

З інформацією про поточні проблемні питання аграрного сектору Одеської області  виступила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Алла Стоянова.