11 січня 2023 року, під головуванням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Подільської районної військової адміністрації Одеської області.

На заході були присутні голова Подільської районної ради Софія Ходюк, представники Подільського РУП, представник ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», керівництво ДСНС України в Одеській області, представник організації епідеміологічних досліджень Подільського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеській обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» України».

На порядок денний були винесені наступні питання:

1. Про ситуацію, пов’язану з загибеллю людей внаслідок виникнення пожежі житлового будинку за адресою: Одеська область, Подільський район, Балтська територіальна громада, с.Білине, класифікацію надзвичайної ситуації за її рівнем та про посилення стану забезпечення техногенної та пожежної безпеки в житловій сфері та на об’єктах суб’єктів господарювання, доведення до населення правил безпеки в зимовий пожежонебезпечний період 2023 року (доповідач– Сергій Добрянський, заступник голови комісії, начальник Подільського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, полковник служби цивільного захисту; співдоповідач – Юрій Унтілов, начальник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, полковник служби цивільного захисту).

2. Про захворюваність грипом та ГРВІ на території Подільського району та стан виконання Комплексного плану заходів з профілактики та боротьби з грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями в Подільському районі на 2019-2023 роки затвердженого рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації п. 5 від 19 листопада 2019 року № 8/19 (доповідач Віталій Шенкаренко – завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Подільського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеській обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» України»).

3. Про стан виконання заходів щодо забезпечення своєчасного (оперативного) реагування на небезпечні події та надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду 2022-2023 років затвердженого рішеннямкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації п. 4 від 26 вересня 2022 року № 9/22 (доповідач – Юрій Унтілов – начальник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, полковник служби цивільного захисту; співдоповідачі: заступник голови комісії Сергій Добрянський – начальник Подільського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, полковник служби цивільного захисту; Ігор Гритенюк – начальником сектору моніторингу Подільського РУП ГУНП в Одеській області майор поліції; представник ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» – про експлуатаційне підтримання проїзного стану автодоріг на території району ).

По всім питанням були прийняті відповідні рішення.