За дорученням начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка, його перший заступник Вадим Мегіс провів робочу зустріч з  начальником вокзалу станції Подільськ Андрієм Карабутовим

Головна мета зустрічі – це пошук вирішення проблемної ситуації, яка притаманна на сьогодні, в умовах воєнного стану, практично всім залізничним станціям в Україні.

Полягає вона в тому, що бездомні, зростання кількості яких під час війни прискорюється, у пошуку місця ночівлі або тимчасового притулку часто опиняються на залізничних вокзалах.

Слід зазначити, що, хоча на станції Подільськ згідно вимог Укрзалізниці і облаштовано Пункт Незламності, але, відповідно до Постанови КМУ від 17.12.2022 року № 1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності» визначено, що робота пунктів незламності відокремлюється від роботи пунктів по допомозі безпритульним.

Як зазначив Андрій Карабутов, з метою вирішення проблематики з безпритульними, він неодноразово звертався до керівництва Подільської міської ради, але, на даний час, необхідного сприяння не отримав.

В ході зустрічі Вадим Мегіс обговорив з начальником вокзалу станції Подільськ шляхи налагодження співпраці та взаємодії з органом місцевого самоврядування, підрозділами поліції, ДСНС щодо виявлення бездомних осіб, які знаходяться на території вокзалу, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, направлення відповідної інформації до громадських організацій та центрів обліку бездомних громадян.

Окремим завданням виділено – визначення Подільською міською радою місць обігріву, куди можливо буде направляти виявлених безпритульних осіб.  

Аналогічні заходи будуть проведені і в інших територіальних громадах Подільщини, де є залізничні станції.