Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА

24.01.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Очільник області суворо вказав на необхідність контролю за розподілом електроенергії, дотриманням графіків відключень світла. Також, він акцентував увагу посадовців на питанні економії електроенергії, вимкненні вуличного освітлення, вітрин магазинів, аптек, освітлення білбордів і сітілайтів тощо.

Йшлося і про оптимізацію системи енергозабезпечення об’єктів критичної інфраструктури.

Про забезпечення роботи та стабілізації енергосистеми Одеської області доповідали:

– Дмитро Григор’єв – генеральний директор «ДТЕК Одеські Електромережі»;

– Антон Шалигайло – директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності.

Про роботу «Пунктів незламності» та стаціонарних пунктів обігріву на території Одеської області розповів Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

З інформацією про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області виступив Володимир Фролов – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування.

В ході розгляду цього питання було зазначено, що в Подільському районі, на відміну від інших, відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.  

Директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак поінформував учасників наради про роботу закладів освіти області у ІІ семестрі 2022/2023 навчального року.

Радник начальника Одеської ОВА Ігор Скомороха довів інформацію щодо якісного здійснення заходів мобілізації на території Одеської області.

Наприкінці наради Максим Марченко надав додаткові доручення з питань  відновлення діяльності закладів дошкільної освіти, забезпечення Пунктів Незламності стійким дротовим зв’язком та Інтернетом, ефективного розподілу гуманітарної допомоги тощо.  

Водночас, начальник Одеської ОВА довів присутнім зміст Указу Президента України щодо заборони виїзду за межі країни під час воєнного стану посадовим особам державної служби та органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та силових структур.