30.01.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

Колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про підсумки виконання у 2022 році розпорядження голови облдержадміністрації від 02.03.2015 року №105/А-2015 «Про розвиток сімейних форм виховання в Одеській області» доповідала Бочарова Ірина – начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації.

Зокрема, в Подільському районі загальна кількість дитячого населення – 41885, з них кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – 768, в тому числі 278 дітей-сиріт та 490 дітей, позбавлених батьківського піклування.

  Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано під опіку – 539; виховуються в прийомних сім’ях – 55; в дитячих будинках сімейного типу – 53; перебувають у державних закладах – 97, у т.ч. 83 дитини – в будинках дитини, дитячих будинках, загальноосвітніх навчальних закладах, 14 – навчаються в професійних ліцеях та коледжах, 15 дітей перебувають в закладах соціального захисту дітей, 9 – в сім’ях родичів/знайомих. У цілому показник охоплених дітей сімейними формами виховання складає 83,6 % проти 84,7%. Зниження відсотку пояснюється введенням військового стану в Україні, оскільки дітей в державних закладах евакуйовано та не має можливості влаштувати їх в сімейні форми виховання.

Аналіз кількісних показників по громадам району свідчить про нерівномірний розподіл щодо кількості дітей, охоплених сімейними формами виховання. Кращі показники у Кодимської, Подільської міських радах, Зеленогірської селищної ради (понад 90%), низькі показники – у Ананьївської, Балтської міських рад, Слобідської селищної ради та Піщанської сільської ради (нижче 80%). У цілому показник охоплених дітей сімейними формами виховання складає 83,6 % проти 84,7%. Зниження відсотку пояснюється введенням військового стану в Україні, оскільки дітей в державних закладах евакуйовано та не має можливості влаштувати їх в сімейні форми виховання.

В районі функціонують 39 прийомних сімей, в яких виховується 72 дитини, та 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 66 дітей. У минулому році було виведено 17 дітей, з них 6 – досягнення повноліття, 2 – повернення дитини до батьків, 1 – у зв’язку з виникненням непорозумінь між прийомними батьками та прийомною дитиною, 3 – одруження, 4 – закінчення навчального закладу, 1 – усиновлення дитини. 8 дітьми поповнення прийомних сімей до дитячих будинків сімейного типу.

Крім того, під час наради начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко заслухав доповіді посадових осіб та надав додаткові доручення з питань підвищення цифрової грамотності населення, своєчасної виплати пільг, субсидій та допомог найбільш вразливим верствам населення, підготовки місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, організації в громадах суспільно-корисних робіт, заключення мобдоговорів з комунальними підприємствами територіальних громад тощо.