Сьогодні начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з заступниками Подільського міського голови провели робочу зустріч з представником Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Одеській обласній військовій адміністрації Олегом Соколовим

Очільник району завжди дуже активно переймається питаннями додержання прав і законних інтересів осіб з інвалідністю, постійно тримає на контролі діяльність підпорядкованого управління соціального захисту населення, а також виконання завдань підрозділами соціального забезпечення територіальних громад.

У ході зустрічі обговорювалися питання функціонування на території Подільської громади Інклюзивно-ресурсного центу, відділення соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями та раннього втручання, а також пункту прокату засобів пересування та реабілітації ЦНСП «Родина», в якому люди з обмеженими фізичними властивостями та громадяни міста, відповідно до висновку ЛКК, отримують на прокат засоби пересування.

Йшлося також про сприяння забезпеченню інформування громадськості про права осіб з інвалідністю. Зокрема, учасники зустрічі активно обговорили реалізацію політики безбар’єрності, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Також, під час розмови було досягнуто домовленостей щодо негайного вжиття у межах своїх повноважень заходів щодо усунення, у випадку виявлення, порушень прав і законних інтересів осіб з інвалідністю та причин, що призвели до їх виникнення.