МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО організував  в адміністративній будівлі  Савранської селищної  ради  розширену робочу нараду за участю народного депутата України Степана ЧЕРНЯВСЬКОГО

В Подільському районі 12 територіальних громад, і в кожній з них є свої проблемні питання, які потребують вирішення.

Але, тільки в одній з них ці проблеми мають систематичний характер, буквально кожного тижня піднімаючись на поверхню завдяки активним депутатам, небайдужим громадянам, а також зусиллям начальника Подільської районної військової адміністрації МИХАЙЛА ЛАЗАРЕНКА.

Мова йде про Савранську селищну раду, де спектр проблематики дуже гострий і розгорнутий, з часом не усувається, а накопичується та ускладнюється.

Це змушує керівника району практично щотижня працювати у Саврані. Особисто, через своїх заступників, комплексними групами… Але зрушити процеси в позитивний бік тут дуже складно.

Сьогодні, як і півроку, і рік тому, до Подільської районної військової адміністрації продовжують надходити численні звернення громадян Савранської територіальної громади стосовно фактів неналежного виконання своїх службових обов’язків, а в деяких випадках і ймовірно незаконних дій  з боку посадових осіб селищної ради в усіх сферах життєдіяльності: організації освітнього процесу, користування земельними ресурсами, розробки надр, утримання автошляхів, знищення лісових насаджень, нецільове і нераціональне використання бюджетних коштів тощо.

Саме тому, 31.01.2023 року МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО організував  в адміністративній будівлі  Савранської селищної  ради  розширену робочу нараду за участю народного депутата України Степана ЧЕРНЯВСЬКОГО.

Також, на захід було запрошено керівництво військової комендатури, прокуратури, ДСНС, поліції, закладів охорони здоров’я та освіти, депутатів, представників засобів масової інформації, громадськість.

Виступаючи перед присутніми очільник району підкреслив: «Спілкуючись з керівництвом громади, посадовими особами постійно стикаюся з фактами надання неправдивої інформації, намаганням приховати справжній стан справ. Результат – продовження отримання систематичного негативу в бік місцевого керівництва від жителів. Тому сьогодні, всі разом ми хочемо почути правду про те, що відбувається в реальності, заслухати прозорі доповіді по всім напрямкам та спільно відпрацювати шляхи виходу із кризи».   

В ході робочої наради було обговорено та прийнято рішення по багатьом напрямкам функціонування громади, а саме:

1. Стан злочинності на території Савранської селищної  ради Подільського району  Одеської області.

2. Стан реагування на надзвичайні ситуації в період воєнного стану.

3. Стан пожежної та техногенної безпеки цивільного захисту на території Подільського району.

4. Про хід виконання мобілізаційних заходів на території  Савранської селищної  ради Подільського району  Одеської області.

5. Стан організації надання медичних послуг на території Савранської селищної  ради Подільського району  Одеської області. 

6. Стан організації гарячого харчування в закладах загальної середньої освіти Савранської селищної  ради Подільського району  Одеської області.

Доповіді посадових осіб були прозорими, змістовними, із застосуванням конкретних цифр і фактів, мали на меті розкрити суть й причини проблемних питань, а також  вкотре вказати керівництву громади найбільш доцільні та ефективні  шляхи їх вирішення.

Сподіваємось, що результатом цієї робочої наради стане покращення добробуту мешканців Савранської територіально громади.

І, як прагне керівник району, така потенційно потужна селищна рада, яка має досить активну громадськість з високою патріотичною свідомістю, займе лідируючі місця не тільки у рейтингу Півночі Одещини, але й у області.

Робота колективу Подільської районної військової адміністрації щодо надання організаційно-методичної та практичної допомоги посадовим особам Савранської територіальної громади буде продовжуватися і надалі!