Продовжуються заходи із приведення діяльності посадовців Савранської селищної ради до вимог чинного законодавства !

06.02.2023 року, за дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка, групою фахівців РВА у складі: заступника голови Павла Прачука, начальника відділу освіти, охорони здоров’я культури та спорту Наталії Добрянської, головного спеціаліста фінансового відділу Тетяни Мосієчко було перевірено заклади освіти Савранської селищної ради.

Капустянська філія Бакшанського ліцею на момент перевірки була зачинена, керівник закладу відсутній.

В Неділківській гімназії документація, у порівнянні з попередній візитом,  частково приведена у відповідність, завезені продукти харчування. Але, як наголосив Павло Прачук, безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини також залежить від умов їх зберігання, у тому числі від температури, вологості, які нажаль не відповідають нормативним показникам.

Крім того, в ході роботи в громаді були вивчені питання надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану», жителями Савранської селищної ради та внутрішньо переміщеними особами було підняте питання щодо гуманітарної допомоги, забезпечення продуктовими наборами, які вони не отримують на протязі трьох місяців.

Під час формування продуктових наборів  посадовцями Савранської селищної ради не додано по дві банки свинини тушкованої до кожного з них. Олександр Лавренюк – заступник Савранського селищного голови запевнив, що всі виявлені порушення будуть усунуті в найкоротший термін.

Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко тримає на особистому контролі реалізацію всіх заходів, направлених на дотримання законності в Савранській та інших територіальних громадах Подільщини !

Безумовно, безпека та здоров’я людей – це головне!

Перемога буде за нами!