Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка

07.02.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Очільник області довів інформацію про ситуацію із забезпеченням електроенергією міста Одеса та Одеського району, а також заходи, що вживаються органами влади, ДТЕК задля його відновлення та стабілізації.

В цих умовах, Максим Марченко наголосив на готовності всіх органів влади, місцевого самоврядування забезпечити функціонування об’єктів критичної інфраструктури, соціальної сфери в умовах блекауту. Він визначив завдання щодо дооблаштування, дозабезпечення Пунктів Незламності всім необхідним, створення запасів продуктів харчування, питної води, палива для генераторів.

Крім того, начальник Одеської ОВА підкреслив важливість роботи з  операторами стільникового зв’язку, які повинні забезпечити стійкий зв’язок у будь-яких умовах шляхом встановлення джерел безперебійного живлення біля кожної вежі.

Йшлося і про формування нових військових підрозділів, виконання мобілізаційних завдань, які керівники всіх рівнів повинні виділити у пріоритетні, а також про необхідність подальшої підтримки та допомоги Збройним силам України, іншим військовим формуванням.

Про забезпечення роботи та стабілізації енергосистеми Одеської області доповідали:

– Дмитро Григор’єв – генеральний директор «ДТЕК Одеські Електромережі»;

– Антон Шалигайло – директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності.

Про виконання завдань щодо якісного проведення мобілізації на території Одеської області розповіли Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, а також Станіслав Ніколайчук – начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. 

З інформацією про стан роботи з розрахунку завданої шкоди навколишньому природному середовищу Одеської області внаслідок російської агресії виступив Павло Буланович – директор Департаменту екології та природних ресурсів.

 Заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародного та міжрегіонального співробітництва Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Катерина Марченко поінформувала учасників наради про удосконалення координації міжнародної діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеської області.