02.03.2023 року начальник  Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО взяв участь у засіданні 31-ї (позачергової) сесії Кодимської міської ради VІІІ скликання

Виступаючи перед присутніми на сесії очільник району окреслив завдання всіх гілок влади, депутатського корпусу, силових структур та правоохоронних органів у підтриманні належного рівня обороноздатності Подільщини та високого морально-психологічного і патріотичного духу місцевого населення.

Він акцентував увагу на значимості очного навчального процесу у школах для збереження інтелекту та підтримання конкурентоздатності нашого молодого покоління. В той же час Михайло Лазаренко висловив зауваження стосовно недотримання належних умов у навчальних закладах. Температурний режим у приміщеннях, харчування дітей не завжди відповідають встановленим нормам, що потребує негайного вжиття заходів щодо усунення цих порушень та постійного контролю з боку депутатського корпусу та громадськості.

Далі Михайло Лазаренко розповів про допомогу нашим захисникам, які перебувають на передовій лінії боротьби з ворогом, закликав всіх активніше долучитися до волонтерської діяльності. Окремо зупинився керівник РВА на питаннях розміщення внутрішньо переміщених осіб, розподілу гуманітарної допомоги, яка надходить до району завдяки підтримці з боку начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка від координаційного гуманітарного штабу при Одеській ОВА.

Також, голова району визначив завдання органів місцевого самоврядування та депутатів у діяльності щодо організації своєчасної та повної сплати податків, економного витрачання бюджетних коштів під час воєнного стану, ремонту доріг в громаді, підтримання у населених пунктах належного санітарно-гігієнічного стану тощо.

Під час засідання сесії за вагому волонтерську діяльність в умовах воєнного стану під час збройної агресії російської федерації проти України, надання значної матеріально – технічної допомоги Збройним силам України вручено ПОДЯКИ начальника Подільської районної військової адміністрації ЛАЗАРЕНКА МИХАЙЛА ДМИТРОВИЧА:

– СОРОЧАНУ МИКОЛІ ВАСИЛЬОВИЧУ – голові ради сільськогосподарських товаровиробників Кодимської міської ради

– ХОРТЮКУ АНАТОЛІЮ АФТЕНІЙОВИЧУ – голові СТОВ «Лан»

Водночас, ПОДЯКИ командування військової частини А2171 було вручено:

– ЯКИМОВУ СТАНІСЛАВУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ – директору СТОВ «МАЯК»

– ЛУПАШКУ ВЯЧЕСЛАВУ СЕРГІЙОВИЧУ – директору ФГ «Круїз»

– ЛУПАШКУ МИКОЛІ ІВАНОВИЧУ – директору ТОВ «Ексклюзив Агро»

Грамотою командира військової частини А1620 нагороджено:

– ЧУМАК ОЛЕКСАНДРА ГЕННАДІЙОВИЧА – директора ТОВ «МІЧУРІНА»

ПОДЯКУ командування військової частини А2183 вручено:

– СОРОЧАНУ МИКОЛІ ВАСИЛЬОВИЧУ та ТОВ «АГРОФІРМА КОДИМА»