Сьогодні начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко продовжує роботу в Кодимській громаді

Керівник району провів робочу нараду з директорами навчальних закладів, старостами та начальником освіти Кодимської територіальної громади.

Головною темою наради було дотримання вимог та обмежень правового режиму воєнного стану, а також суворої безпеки освітнього процесу в Кодимській громаді.

Михайло Лазаренко довів присутнім недоліки та порушення, що виявлялись співробітниками адміністрації під час перевірок, а також зміст скарг батьків.

Основні з них – це недотримання температурного режиму в школах і дитячих садочках, порушення санітарних норм у закладах освіти, незадовільні умови харчування дітей, а також придбання, зберігання продуктів харчування та приготування їжі.

«Попри російську агресію наші діти пішли до школи, вони вчаться, і в них буде майбутнє, чого б там не хотів ворог. А ми, дорослі, повинні створити їм усі умови для повноцінного навчання – у безпечному та комфортному освітньому середовищі, наскільки це можливо сьогодні», – зауважив начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко.

Михайло Дмитрович наголосив на персональній відповідальності директорів за всі процеси, що відбуваються у підпорядкованих їм закладах.

Також йшлося і про стан укриттів для учнів та педагогів, дотримання всіх встановлених норм під час оголошення тривог, своєчасне поповнення запасів води, продуктів у сховищах, їх дообладнання і забезпечення необхідних санітарних умов.

Крім того, начальник РВА надав відповіді згідно чинного законодавства старостам громади та підкреслив важливість очного навчання школярів і довів завдання керівників шкіл щодо створення для цього максимально можливих умов.